Yhdistysksen vuosi 2022 on 52. toimintavuosi. 

[Uusi jäsenkirje on luettavissa 1/2022]


Sähöinen mobiilikortti

Olemme siirtyneet mobiilijäsenkorttiin. Mobiilikorttiin pääsee linkistä https://oma.muma.fi tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville oma.muma.fi (huom. älä laita eteen www) joko älypuhelimella tai tietokoneella. Kustannusteknisistä syistä laskun mukana ei tule enää paperista jäsenkorttia. Laskussa on ohje mobiilijäsenkortin käyttöön ottamisesta.

Mobiilijäsenkortin käyttöönotto edellyttää, että jäsenellä on rekisterissä on toimiva sähköpostiosoite. Mikäli näin ei ole, jäseniä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa joko liiton jäsenpalveluun jasenpalvelut@muma.fi tai suoraan omaan yhdistykseen kemusiry@outlook.com Mikäli jäsen edelleen haluaa tulostetun paperisen jäsenkortin, pyydetään häntä olemaan yhteydessä liiton jäsenpalveluun. Pelkän jäsennumeron takia jäsenkortti ei kuitenkaan ole välttämätön, jäsennumero löytyy myös laskusta.

Jäsen

Muistathan ilmoittaa meille ajankohtaiset yhteystiedot. Erityisesti sähköpostiosoitteesi/puhelinnumero! Näin voimme varmentaa, että saat kaiken postin yhdistykseltä. Jäseneksi on tervetullut jokainen toiminnasta kiinnostunut: munuais- ja maksasairauteen sairastunut, elinsiirtoa odottava tai sen saanut, heidän läheisensä, munuaisensa luovuttanut, hoitohenkilöstö ja kaikki muut halukkaat.

Lähetämme jäsenkirjeemme sähköpostiin kaikkille niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, mikäli et ole sitä saanut syystä tai toisesta,
tarkistathan roskapostikansiosi sähköpstistasi. Mikäli sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin ilmoitathan siitä yhdistykselle!

Kemusi toivottaa

Pysykäämme terveenä ja pidetään toisistamme huolta toivottaa sinulle ja läheisillesi KEMUSI:n Hallitus

Tarja, Joni, Ulla, Anja, Maija, Heidi, Heikki, Sirkka, Tiina, Sari ja Marko

Mobirise

-  

Mobirise

-

Mobirise

-

Mobirise

-

Mobirise

26.9.2022

Yhdistysten yhteinen bingoilta 23.11 klo. 17.00 Matarasalissa, Matarassa. Tule pelaamaan bingoa ja tapaamaan muita yhdistysläisiä yhteiseen tapahtumaan, ilmainen bingo ja tarjoilua. Mukana Akson, KEMUSI ry, Aivoyhdistys ja Epilepsiayhditys

Mobirise

26.9.2022  

Elinsiirtoviikkoa vietetään lokakuun ensimmäisellä viikolla 3,-8.10.2022. Kemusi mukana elinsiirtoviikolla esittelemässä toimintaa ja tuomassa tietoutta elinsiirroista, Jyväskylän kaupunginkirjastosta löytyy pisteemme, josta voi käydä lukemassa ja hakemassa materiaaleja luettavaksi, lisäksi olemme maailman elinsiirtopäivän merkeissä tavoitettavissa Jyväskylän kauppakeskus Sepässä 8.10.2022 klo 11-16

Lue lisää; Elinsiirtoviikosta ja maailman elinsiirtopäivästä

Mobirise

23.9.2022

1.10.2022
Mataran-Markkinat, tule maukaan syysillan tunnelmalllsiille markkinoille kansalaistoimintakeskus Mataraan

Markkinoilla on erilaisia myyntikojuja, ruokaa toiminnan esittelyjä, sekä tekemistä ja näkemistä. Kemusi on mukana markkinoilla, tule juttelemaan kanssamme ja kiinnostumaan toiminnastamme.

Mobirise

19.8.2022

Kuntokuukausi paraolympiakomitea järjestää jälleen syyskuussa. Jokainen voi halutessaan osallistua kannustavaan ja reippaaseen liikuntakuukauteen.

Kuntokuun kortti on ladattavissa paraolympiakomitea sivuilta

Mobirise

14.8.2022

Onko perheessäsi maksasairautta? Kuuluuko perheenjäsenesi Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan tai Keskisuomen munuais- ja maksayhdistykseen?

Sairastuneen läheisellä on nyt mahdollisuus osallistua kylpylähotelli Nokian Edenin viikonloppuun 15.-16.10.2022 hintaan 40 euroa (kokonaishinta 210 euroa).

Majoitus 2 hh huoneissa. Nokian Eden tarjoaa miellyttävän ympäristön tavata vertaisia ja saada tietoa maksasairauksista. Läheinen voi olla sisarus tai lapsi tai hyvä ystävä ja voi asua eri osoitteessa. Jokaisesta yhdistyksestä voi lähteä 3 osallistujaa mukaan. Tiedossa siis asiantuntijoiden alustuksia ja vertaiskeskustelua sekä rentouttavaa yhdessäoloa ja kylpemistä.


Lisätietoja ja ilmoittautuminen Pirkanmaan yhdistyksen puheenjohtajalle Sirpa Andelinille 044 269 7786, sirpa.andelin@gmail.com.

Mobirise

17.6.2022

Yhdistyksemme järjesti retken jäsenistölleen pitkän koronakurimuksen jälkeen Uuteen Valamoon Heinävedelle. Matkasta on nyt luettavissa kertomus sivuillamme.

Tekstin voit lukea tästä

Mobirise

13.6.2022

Maksasairaiden läheisten viikonloppu la 20.- su 21.8.2022

Yhteistyö 5 yhdistyksen kesken:
PirMu, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi

Haluamme tarjota maksasairaiden läheisille aikaa ja tilaa voimaantua ja saada vertaistukea.
Scandic Nokia Eden, Paratiisikatu 2, 37120 Nokia

Viikonlopun aikana tiedossa psykoterapeutin luento, tietoa, pitkäaissairaudesta perheessä, vertaiskeskustelua, kokemustarina sekä rentoutusta.
Omavastuuhinta viikonlopusta 40€/hlö.

Tälle kurssille siis vain läheiset voimaantumaan!

Ilmoittautuminen 30.6.2022 mennessä Sirpa Andelinille, 044-2697786 tai sirpa.andelin@gmail.com

Mobirise

7.5.2022

Olemme tavoitettavissa Sairaala - Novan olkapisteellä maksaviikolla tiistaina 10.5.2022 klo 10-14

Mobirise

12.4.2022

Uusi video lisätty polykystinen munuaissairaus, Jenni Koskela Pirkanmaan sairaanhoitopiirista TAYS. kertoo lisää etäluentona

Voit katsoa luennon tästä

Mobirise

8.4.2022

Sosiaali ja tukiopas lyhesti on luettavissa sivuiltamme, johon Munuais- ja maksaliiton edunvalvonnan työntekijä Maria Ruuskanen on koonnut keskeisimmät ja tärkeimmät kohdat.

Opas (pdf)

Mobirise

8.4.2022

Tulossa toukokuussa maksaviikolla!
Elintapoihin liittyvät maksasairaudet lisääntyvät. Rasvamaksa on Suomen yleisin maksasairaus ja sitä esiintyy jopa neljäsosalla aikuisväestöstä. Rasvamaksa lisääntyy myös lasten ja nuorten keskuudessa.
Rasvamaksa lisääntyy myös lasten ja nuorten keskuudessa. Rasvamaksa on Suomen yleisin maksasairaus ja sitä esiintyy jopa neljäsosalla aikuisväestöstä. Yleisöluennolla julkaistaan myös Munuais- ja maksaliiton tilaaman tuoreen maksatutkimuksen tulokset.

9.5.2022 Munuais- ja maksaliitto järjestää etäluennon rasvamaksasta, sekä ravitsemuksesta. Lisää aiheesta ja tarkempia aikatauluja löydät liiton sivulta!

https://www.muma.fi/liitto/ajankohtaista/tapahtumat…

Mobirise

28.3.2022


Videoihin tullut lisäystä.
Maailman munuaispäivän Satu Mäkelä TAYS.ta kertoo miten hoidetaan munuaisterveyttä oikeilla elintavoilla! 

Mobirise

21.3.2022

Akson ry:n, Aivoyhdistyksen ja Kemusi ry:n yhteinen kahvibingoilta:

Aika: 12.4.2022 klo.17.00

Paikka: Matara /matarasali Jyväskylä

Tervetuloa turisemaan, kahville ja pelaamaan (hyvät palkinnot!) Kaikki mukaan, ei ennakkoilmoittautumisia.

Mobirise

25.2.2022

Sivuiltamme löytyy nyt uutena sivuna Videot, tänne on koottu tärkeitä videoita liittomme youtube-kanavalta mm Sosiaaliturvasta ja ravitsemuksesta.

Mobirise

25.2.2022

Tule mukaan munuaissairautta sairastavien verkkotreffeille. Verkkotreffeille ovat tervetulleita kaikki munuaissairautta sairastavat. Ei ennakkoilmoittautumista.
Treffeillä saat vaihtaa kokemuksia vertaisten kanssa. Jokaisella kerralla on mukana henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta sekä peritoneaali- ja hemodialyysihoidoista että munuaisensiirrosta. Voimme myös yhdessä miettiä teemoja tuleville kerroille. Liiton työntekijä Hanna Lehtonen on mukana kaikilla kerroilla ja kertoo esimerkiksi liiton toiminnasta. Tule rohkeasti mukaan, vaikka vaan kuuntelemaan. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Kokoontumiset ovat joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 17.00 – 18.30 Teamsissa. Poikkeuksellisesti kesäkuun treffit ovat jo ti 31.5.2022. Heinä- ja elokuussa ei kokoonnuta.

Seuraava 3.5.2022

Liity verkkotreffeille

Mobirise

4.2.2022

Kemusi ry. ja Keski-Suomen biopankki ovat lähteneet tekemään yhteistyötä lisätäkseen tietoisuutta oman terveyden ja tutkimustiedon hyödyntämistä lääketieteessä nyt ja tulevaisuudessa. Koska Kemusi ry. on terveyttä ja hyvinvointia edistävä yhdistys, näin haluamme auttaa Keski-Suomen biopankkia saamaan lisää ihmisiä mukaan, sen että miten voi edistää oman sairauden lääketieteellistä tutkimusta ja tietoutta. Biopankista lisää voit lukea tästä

Mobirise website software - See it