Yhdistysksen vuosi 2023 on 53. toimintavuosi. 

[Uusi jäsenkirje on luettavissa 2/2022]


Sähköinen mobiilikortti

Olemme siirtyneet mobiilijäsenkorttiin. Mobiilikorttiin pääsee linkistä https://oma.muma.fi tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville oma.muma.fi (huom. älä laita eteen www) joko älypuhelimella tai tietokoneella. Kustannusteknisistä syistä laskun mukana ei tule enää paperista jäsenkorttia. Laskussa on ohje mobiilijäsenkortin käyttöön ottamisesta.

Mobiilijäsenkortin käyttöönotto edellyttää, että jäsenellä on rekisterissä on toimiva sähköpostiosoite. Mikäli näin ei ole, jäseniä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa joko liiton jäsenpalveluun jasenpalvelut@muma.fi tai suoraan omaan yhdistykseen kemusiry@outlook.com Mikäli jäsen edelleen haluaa tulostetun paperisen jäsenkortin, pyydetään häntä olemaan yhteydessä liiton jäsenpalveluun. Pelkän jäsennumeron takia jäsenkortti ei kuitenkaan ole välttämätön, jäsennumero löytyy myös laskusta.

Jäsen

Jäsenasioista vastaa Joni, johon voit olla suoraan yhteydessä osoitteeseen joni.jatkonen@outlook.com, Jonille voit ilmoittaa muuttuneen sähköposti,- ja muut osoitteenmuutokset.
 
Myös https://oma.muma.fi kautta voit käydä muuttamassa tietojasi, ilmoita meille ajankohtaiset yhteystiedot. (Tämä vaatii toimiakseen toimivan sähköpostiosoitteen).

Erityisesti sähköpostiosoitteesi/puhelinnumero. Näin voimme varmentaa, että saat kaiken postin yhdistykseltä. Jäseneksi on tervetullut jokainen toiminnasta kiinnostunut: munuais- ja maksasairauteen sairastunut, elinsiirtoa odottava tai sen saanut, heidän läheisensä, munuaisensa luovuttanut, hoitohenkilöstö ja kaikki muut halukkaat.

Lähetämme jäsenkirjeemme sähköpostiin kaikkille niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, mikäli et ole sitä saanut syystä tai toisesta,
tarkistathan roskapostikansiosi sähköpstistasi. Mikäli sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin ilmoitathan siitä yhdistykselle. 

Kemusi toivottaa

Pysykäämme terveenä ja pidetään toisistamme huolta toivottaa sinulle ja läheisillesi KEMUSI:n Hallitus

Tarja, Joni, Ulla, Anja, Maija, Heidi, Heikki, Sirkka, Tiina, Sari ja Marko

POTILAAN HOITOON TAI KOHTELUUN LIITTYVÄ
MUISTUTUS

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tavoitteena ovat asiantunteva ja luotettava hoito sekä ystävällinen palvelu. Jos olet kokenut, että sinua tai potilaana ollutta läheistäsi on hoidettu tai kohdeltu epäystävällisesti, on sinulla oikeus tehdä asiasta muistutus.

Muistutuksen tekeminen perustuu potilaslakiin


Mikäli et saa tyydyttävää vastausta ja haluat tuoda esiin näkemyksesi hoidon laadusta tai kohtelusta, voit
tehdä kirjallisen muistutuksen potilaslain perusteella (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785).
Lain 10 §:n mukaan ”Terveyden- tai sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluun tyytymättömällä on
oikeus tehdä muistutus terveydenhuollon toimintayksikössä terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle.
Muistutukseen on annettava ratkaisu kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä. Muistutuksen teko ei rajoita potilaan oikeutta kannella hoidostaan tai hoitoon liittyvästä kohtelustaan terveyden- tai sairaanhoitoa
valvovalle viranomaiselle.

Lomakkeen saat tästä (tämä lomake on Keski-Suomen hyvinvointialueen oma lomake)

Potilaan oikeudet

"POTILAALLA ON OIKEUS saada hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa. Potilaan ihmisarvoa, vakaumusta ja yksityisyyttä on kunnioitettava. Terveyspalveluita on annettava yhdenvertaisesti niin, että ihmisiä ei aseteta ilman hyväksyttävää perustetta eri asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan, vammaisuuden tai asuin- paikan perusteella" 

Lähde; Valvira

Potilaan oikeudet (PDF) 
(Valviran suomenkielinen esite)

Mobirise

Mobirise

Mobirise

Mobirise

Mobirise

Mobirise

4.12.2022

SCANDIC VAPAA-AJAN KYLPYLÄEDUT 2023 Keski-Suomen Munuais- ja
Maksayhdistys Ry
Scandic Aulanko, Scandic Eden Nokia ja Scandic Laajavuori tarjoavat Jyväskylän yhdistyksenne jäsenille vapaa-ajan kylpyläedun:

20% alennus kylpylöiden kertalipuista (aikuiset, lapset ja alennusryhmäläiset) kaikkina viikonpäivinä (pois lukien sesonkiajankohdat*)
etu on henkilökohtainen ja saatavilla kylpylän vastaanotossa henkilö- tai jäsenkorttia näyttämällä
etua voi hyödyntää itselleen ja yhdelle (1) samaan perheeseen kuuluvalle seuralaiselle
etua ei voi yhdistää muihin etuihin tai alennuksiin
*Sesonkiajankohdat: 25.12-6.1, vkot 8-9, pääsiäinen, heinäkuu ja vkot 42-43


Lisäedut Scandic Laajavuori
Kuntosali

¤ Sisältyy kylpylälipun hintaan
¤ Keilaus -20 % normaalihinnoista

Hieroja- kuntohoitaja Jari Pilkkakangas
¤ -10 % normaalihinnoista
Studio AK Laajavuori
¤ -10 % lisäpalveluista koodilla laajavuori10
¤ -10 % Studio Line-hiustuotteista koodilla laajavuori10

Mobirise

2.12.2022 

Tänään 2.12. on kansainvälinen Vapaaehtoisten päivä. Tarkoituksena on huomioida ja nostaa esiin vapaaehtoisten korvaamatonta roolia ja kiittää heitä tekemästään työstä.
Kiitos vapaaehtoinen, olet tärkeä!

Mobirise

21.10.2022

Lapsiperheiden vertaistukitapahtuma Jyväskylässä

 Lähtekää mukaan koko perheen voimin lapsiperheiden vertaistukitapahtumaan Jyväskylän Megazoneen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ma 24.10.2022.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joissa aikuinen tai lapsi sairastaa munuais- tai maksasairautta tai hänelle on tehty elinsiirto. Myös perheet joissa lapsi sairastaa rakkoekstrofiaa, nefroottista oireyhtymää tai vaativaa suolistosairautta ovat tervetulleita mukaan. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Mahdolliset matkakustannukset jokainen perhe maksaa itse. Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, niin ovat ensimmäistä kertaa liiton perhetoimintaan osallistuvat hakijat etusijalla.

Ohjelmassa on pelejä Megazonessa, jonka jälkeen pitsaa ja jutustelua ryhmälle varatussa tilassa. Tapahtuman vetäjinä toimivat Mari Mäenpää ja Aino Päivärinta.
Hae mukaan tästä viimeistään 24.10.2022. Siirryt Webropol-lomakkeelle.

Mukaan valituille lähetetään lisätietoja sähköpostilla tiistaina 25.10.2022.

Lisätietoja saat Hanna Lehtoselta hanna.lehtonen@muma.fi tai puh. 040 5240 674

Mobirise

8.10.2022

Euroopan elinsiirto päivää vietetään 8.10.2022 Yhdistyksemme oli esittelemässä toimintaa ja tuomassa ihmisille tietoutta elinluovutuksesta ja elinsiirroista. 

Aiheesta lisää

Mobirise

4.10.2022

Elinsiirtoviikkoa vietetään parhaillaan ja olemme myös mediassakin aktiivisesti näkyvissä ja kuuluvissa. Hallituksemme jäsen Heidi Lehto oli Radio YLE suomen haastateltavana 4.10.2022, tässä hän kertoo tarkemmin, mitä se tarkoittaa ja miksi elinluovutustahtoa on hyvä ilmaista läheisilleen.

Heidin radiohaastattelun voit kuunnella tästä

Mobirise

26.9.2022

Yhdistysten yhteinen bingoilta 23.11 klo. 17.00 Matarasalissa, Matarassa. Tule pelaamaan bingoa ja tapaamaan muita yhdistysläisiä yhteiseen tapahtumaan, ilmainen bingo ja tarjoilua. Mukana Akson, KEMUSI ry, Aivoyhdistys ja Epilepsiayhditys

Mobirise

26.9.2022  

Elinsiirtoviikkoa vietetään lokakuun ensimmäisellä viikolla 3,-8.10.2022. Kemusi mukana elinsiirtoviikolla esittelemässä toimintaa ja tuomassa tietoutta elinsiirroista, Jyväskylän kaupunginkirjastosta löytyy pisteemme, josta voi käydä lukemassa ja hakemassa materiaaleja luettavaksi, lisäksi olemme maailman elinsiirtopäivän merkeissä tavoitettavissa Jyväskylän kauppakeskus Sepässä 8.10.2022 klo 11-16

Lue lisää; Elinsiirtoviikosta ja maailman elinsiirtopäivästä

Mobirise

23.9.2022

1.10.2022
Mataran-Markkinat, tule maukaan syysillan tunnelmalllsiille markkinoille kansalaistoimintakeskus Mataraan

Markkinoilla on erilaisia myyntikojuja, ruokaa toiminnan esittelyjä, sekä tekemistä ja näkemistä. Kemusi on mukana markkinoilla, tule juttelemaan kanssamme ja kiinnostumaan toiminnastamme.

Mobirise

19.8.2022

Kuntokuukausi paraolympiakomitea järjestää jälleen syyskuussa. Jokainen voi halutessaan osallistua kannustavaan ja reippaaseen liikuntakuukauteen.

Kuntokuun kortti on ladattavissa paraolympiakomitea sivuilta

Mobirise

14.8.2022

Onko perheessäsi maksasairautta? Kuuluuko perheenjäsenesi Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan tai Keskisuomen munuais- ja maksayhdistykseen?

Sairastuneen läheisellä on nyt mahdollisuus osallistua kylpylähotelli Nokian Edenin viikonloppuun 15.-16.10.2022 hintaan 40 euroa (kokonaishinta 210 euroa).

Majoitus 2 hh huoneissa. Nokian Eden tarjoaa miellyttävän ympäristön tavata vertaisia ja saada tietoa maksasairauksista. Läheinen voi olla sisarus tai lapsi tai hyvä ystävä ja voi asua eri osoitteessa. Jokaisesta yhdistyksestä voi lähteä 3 osallistujaa mukaan. Tiedossa siis asiantuntijoiden alustuksia ja vertaiskeskustelua sekä rentouttavaa yhdessäoloa ja kylpemistä.


Lisätietoja ja ilmoittautuminen Pirkanmaan yhdistyksen puheenjohtajalle Sirpa Andelinille 044 269 7786, sirpa.andelin@gmail.com.

Mobirise

17.6.2022

Yhdistyksemme järjesti retken jäsenistölleen pitkän koronakurimuksen jälkeen Uuteen Valamoon Heinävedelle. Matkasta on nyt luettavissa kertomus sivuillamme.

Tekstin voit lukea tästä

Mobirise

13.6.2022

Maksasairaiden läheisten viikonloppu la 20.- su 21.8.2022

Yhteistyö 5 yhdistyksen kesken:
PirMu, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi

Haluamme tarjota maksasairaiden läheisille aikaa ja tilaa voimaantua ja saada vertaistukea.
Scandic Nokia Eden, Paratiisikatu 2, 37120 Nokia

Viikonlopun aikana tiedossa psykoterapeutin luento, tietoa, pitkäaissairaudesta perheessä, vertaiskeskustelua, kokemustarina sekä rentoutusta.
Omavastuuhinta viikonlopusta 40€/hlö.

Tälle kurssille siis vain läheiset voimaantumaan!

Ilmoittautuminen 30.6.2022 mennessä Sirpa Andelinille, 044-2697786 tai sirpa.andelin@gmail.com

Mobirise

7.5.2022

Olemme tavoitettavissa Sairaala - Novan olkapisteellä maksaviikolla tiistaina 10.5.2022 klo 10-14

Mobirise

12.4.2022

Uusi video lisätty polykystinen munuaissairaus, Jenni Koskela Pirkanmaan sairaanhoitopiirista TAYS. kertoo lisää etäluentona

Voit katsoa luennon tästä

Mobirise

8.4.2022

Sosiaali ja tukiopas lyhesti on luettavissa sivuiltamme, johon Munuais- ja maksaliiton edunvalvonnan työntekijä Maria Ruuskanen on koonnut keskeisimmät ja tärkeimmät kohdat.

Opas (pdf)

Mobirise

8.4.2022

Tulossa toukokuussa maksaviikolla!
Elintapoihin liittyvät maksasairaudet lisääntyvät. Rasvamaksa on Suomen yleisin maksasairaus ja sitä esiintyy jopa neljäsosalla aikuisväestöstä. Rasvamaksa lisääntyy myös lasten ja nuorten keskuudessa.
Rasvamaksa lisääntyy myös lasten ja nuorten keskuudessa. Rasvamaksa on Suomen yleisin maksasairaus ja sitä esiintyy jopa neljäsosalla aikuisväestöstä. Yleisöluennolla julkaistaan myös Munuais- ja maksaliiton tilaaman tuoreen maksatutkimuksen tulokset.

9.5.2022 Munuais- ja maksaliitto järjestää etäluennon rasvamaksasta, sekä ravitsemuksesta. Lisää aiheesta ja tarkempia aikatauluja löydät liiton sivulta!

https://www.muma.fi/liitto/ajankohtaista/tapahtumat…

This website was built with Mobirise