Yhdistysksen vuosi 2023 on 53. toimintavuosi. 

[Uusi jäsenlehti on luettavissa 2/2023]


Sähköinen mobiilikortti

Olemme siirtyneet mobiilijäsenkorttiin. Mobiilikorttiin pääsee linkistä https://oma.muma.fi tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville oma.muma.fi (huom. älä laita eteen www) joko älypuhelimella tai tietokoneella. Kustannusteknisistä syistä laskun mukana ei tule enää paperista jäsenkorttia. Laskussa on ohje mobiilijäsenkortin käyttöön ottamisesta.

Mobiilijäsenkortin käyttöönotto edellyttää, että jäsenellä on rekisterissä on toimiva sähköpostiosoite. Mikäli näin ei ole, jäseniä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa joko liiton jäsenpalveluun jasenpalvelut@muma.fi tai suoraan omaan yhdistykseen kemusiry@outlook.com Mikäli jäsen edelleen haluaa tulostetun paperisen jäsenkortin, pyydetään häntä olemaan yhteydessä liiton jäsenpalveluun. Pelkän jäsennumeron takia jäsenkortti ei kuitenkaan ole välttämätön, jäsennumero löytyy myös laskusta.

Jäsen

Jäsenasioista vastaa Joni, johon voit olla suoraan yhteydessä osoitteeseen joni.jatkonen@outlook.com, Jonille voit ilmoittaa muuttuneen sähköposti,- ja muut osoitteenmuutokset.
 
Myös https://oma.muma.fi kautta voit käydä muuttamassa tietojasi, ilmoita meille ajankohtaiset yhteystiedot. (Tämä vaatii toimiakseen toimivan sähköpostiosoitteen).

Erityisesti sähköpostiosoitteesi/puhelinnumero. Näin voimme varmentaa, että saat kaiken postin yhdistykseltä. Jäseneksi on tervetullut jokainen toiminnasta kiinnostunut: munuais- ja maksasairauteen sairastunut, elinsiirtoa odottava tai sen saanut, heidän läheisensä, munuaisensa luovuttanut, hoitohenkilöstö ja kaikki muut halukkaat.

Lähetämme jäsenkirjeemme sähköpostiin kaikkille niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, mikäli et ole sitä saanut syystä tai toisesta,
tarkistathan roskapostikansiosi sähköpstistasi. Mikäli sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin ilmoitathan siitä yhdistykselle. 

Kemusi toivottaa

Pysykäämme terveenä ja pidetään toisistamme huolta toivottaa sinulle ja läheisillesi KEMUSI:n Hallitus

Tarja, Joni, Ulla, Anja, Maija, Heidi, Heikki, Sirkka, Tiina, Sari ja Marko

KALENTERI

Yhdistyksellä on olemassa nyt tapahtumakalenteri josta näkee kaikki tulevat tapahtumat ja ohjeet ilmoittautumiseen. Tiedot tulevat edelleen jatkossakin kotisivuille, facebook, instagram, sekä sähköpostin välityksellä.

kalenterin näet tästä
(avautuu erilliseen ikkunaan)

Potilaan oikeudet

"POTILAALLA ON OIKEUS saada hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa. Potilaan ihmisarvoa, vakaumusta ja yksityisyyttä on kunnioitettava. Terveyspalveluita on annettava yhdenvertaisesti niin, että ihmisiä ei aseteta ilman hyväksyttävää perustetta eri asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan, vammaisuuden tai asuin- paikan perusteella" 

Lähde; Valvira

Potilaan oikeudet (PDF) 
(Valviran suomenkielinen esite)

Kannanottomme sairaala Novan sisätaudeille ja diaylyysitoiminnasta.

Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys KEMUSI ry ottaa kantaa Sairaala- Novan dialyysiyksikössä, sekä sisätautipoliklinikalla käyvien potilaiden hoitoon ja kohteluun liittyen. Olemme syvästi huolissamme dialyysiyksikön ja sen henkilökunnan (hoitajat ja
lääkärit) toiminnasta koskien Novan- munuaisyksikössä käyvien potilaiden hoitoa kokonaisuudessaan. Olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja, sekä tehneet kyselyjä, että
keskustelleet yhdistykseemme kuuluvien ja (kuulumattomien ) potilaiden kanssa.

On herännyt huoli sairaala- Novan munuais- ja maksapoliklinikan (sisätautipoliklinikka), dialyysiyksikön, lääkärien ja hoitohenkilöstön riittävyydestä, sekä osaamisesta. Suurta huolta aiheuttaa potilailta saatu palaute ja avunpyynnöt tilanteen vuoksi.


Kannanottomme voit lukea kokonaisuudessaan tästä (pdf)

POTILAAN HOITOON TAI KOHTELUUN LIITTYVÄ
MUISTUTUS

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tavoitteena ovat asiantunteva ja luotettava hoito sekä ystävällinen palvelu. Jos olet kokenut, että sinua tai potilaana ollutta läheistäsi on hoidettu tai kohdeltu epäystävällisesti, on sinulla oikeus tehdä asiasta muistutus.

Muistutuksen tekeminen perustuu potilaslakiin


Mikäli et saa tyydyttävää vastausta ja haluat tuoda esiin näkemyksesi hoidon laadusta tai kohtelusta, voit tehdä kirjallisen muistutuksen potilaslain perusteella (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785). 

Lain 10 §:n mukaan ”Terveyden- tai sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluun tyytymättömällä on
oikeus tehdä muistutus terveydenhuollon toimintayksikössä terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle. Muistutukseen on annettava ratkaisu kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä. Muistutuksen teko ei rajoita potilaan oikeutta kannella hoidostaan tai hoitoon liittyvästä kohtelustaan terveyden- tai sairaanhoitoa
valvovalle viranomaiselle.

Lomakkeen saat tästä (tämä lomake on Keski-Suomen hyvinvointialueen oma lomake)

Tärkeitä lomakkeita HYVAKS


lomakkeisiin pääset tästä (nämä lomakkeet on Keski-Suomen hyvinvointialueen lomakeita) vastaavia voit kysyä omalta hyvinvointialueeltasi!

Liikuntapäivä Sunnuntaina 22.10.2023

Kemusi järjestää yhteisen liikuntapäivän Syke ry ja Jysin kanssa 22.10.2023 Jäsenilleen ja heidän omaisilleen Liikuntakeskus Hutungissa klo 10,-14.00

Ilmoittautumiset Tiina Piilille osoitteeseen
tintti.piil@hotmail.com 12.10.2023 mennessä.

Hinta kaikille 10€

Ohjelmassa mm.
- Keilailua
- Hohtominigolfia
- Biljardia
- Puhallustikkaa

Maksut suoritetaan yhdistyksen tilille 12.10.2023 mennessä
Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys ry

FI 11 52900 2400 840 02
Viestikenttään Nimi & Sukunimi ja Hutunki Liikunta

Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys ry

Hallitus

Mobirise

 -

Mobirise

-

Mobirise

18.9.2023

Uusi jäsenlehti 2/2023 on ilmestynyt, Jäsenlehden voit lukea tästä

Mobirise

12.9.2023

 Jyvässeudun invalidit ry järjestää yhteiskuljetuksen yhdistyksemme kanssa  11.11.2023 apuvälinemessuille Tampereelle

Tapahtuma esittelee laajasti ja monipuolisesti apuvälineet liikkumiseen, kommunikointiin, kotiin ja työhön, ammattilaisille ja apuvälineiden käyttäjille. Kuntoutus ja esteettömys ovat erottamaton osa tätä kokonaisuutta.

Tutustu messujen ohjelmistoon
https://apuvaline.expomark.fi/

Hinta myös meidän jäsenille 15€ ja ei jäsenille 30€

Mobirise

4.9.2023

Keski-Suomen Astma- allergiayhdistys järjestää kaikille avoimen luennon pitkäaikaissairaan sosiaaliturvasta Ke 4.10. 17.30 - 19.30

Kortteli klumi, Vapaudenkatu 48-50 Jyväskylä

www.allergia.fi/tapahtumat

Tapahtuman mainos (pdf)

Mobirise

2.9.2023

KYLLÄ elinluovutukselle on mukana JYP-Kärpät jääkiekko-ottelussa lauantaina 7.10.

Tule mukaan ständille jakamaan tietoa ja elinluovutuskortteja. Työn lomassa ehtii seuraamaan otteluakin. Ilmoittaudu mukaan 050 5498 146, Tuula Makkoselle


Kemusi myös näkyvästi esillä 

Mobirise

13.8.2023

Lähde yhteiselle päiväretkelle hyvinvointipäivään Ikaalisiin

Kemusi ry järjestää kaikille jäsenille & perheenjäsenille Päiväretken yhteiskuljetuksella ikaalisiin Munuais- ja maksaliiton järjestämään valtakunnalliseen hyvinvointipäivään lauantaina 9.9.2023

Lähtö Mataran pihasta klo 8.00
Paluu Mataraan n. klo 20.00

Mikä hyvinvointipäivä?

Koko järjestön perinteinen valtakunnallinen hyvivointipäivä järjestetään Ikaalinen Spa & Resort Pirkanmaalla.
Hyvinvointia vapaaehtoisuudesta- teemavuoden päätapahtuma on leppoisa ja rento, täynnä iloisia kohtaamisia, hyvää ruokaa unohtamatta.

Hyvinvointia tukevaa ohjelmaa, hyvää ruokaa, mahdollisuus tavata jsenistöä eri puolelta Suomea ja tutustua, liiton henkilökuntaan. Liikuntaa, tietoiksuja, leikkimielisiä kilpailuja ja toimintapisteitä kaiken ikäisille.

Ilmoittautuminen 25.8.2023 mennessä

joni.jatkonen@outlook.com tai txt-viestitsen nro. 040 831 6173
Ilmoita Nimi & Sukunimi

Maksut

25.8.2023 mennessä yhdistyksen tilille

Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys ry
FI 11 52900 2400 840 02

Maksaessasi muista kirjoittaa viestikenttään Etunimi & Sukunimi ja Ikaalinen

Aikuiset 20€
Lapset 10€


Hinnat sisältävät kuljetukset Jyväskylästä Ikaalisiin ja takaisin, muu tapahtuma on maksuton, kylpylää lukuunottamatta (Kylpylä 12€, maksetaan erikseen Ikaalisessa) jos haluaa siellä käydä.


Tervetuloa mukaan hyvinvointipäivään!

Mobirise

22.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella voi tehdä Omapalvelun kautta huoli-ilmoituksia tai yhteydenottoja nyt myös Hankasalmen, Jämsän, Laukaan, Muuramen ja Petäjäveden asukkaista

Hyvaks- tiedote (pdf)

Mobirise

17.6.2023

Olemme liittyneet nyt myös instagramiin, ota tili seurantaan, sieltä näet ajankohtaisista tapahtumista tietoa ja tiedotteita

instagarm.com/kemusi_ry

Mobirise

14.6.2023

Sosiaaliturvan tarkistuslista 2023

Tässä liiton eduvalvojan Maria Ruuskasen päivittämä sosiaaliturvan tarkistuslista, josta näkyy, mitä erilaisia tukia on olemassa, mikä taho niitä myöntää sekä yhteystietoja. Mm. Kelan tukien tämänhetkiset euromäärät, puhelinnumeroita ja verkkosivuosoitteita, mistä saa lisätietoja sekä muita hyödyllisiä linkkejä käyttöönne. Tästä voi olla apua, jos haluaa kartoittaa mitä erilaisia mahdollisuuksia eri elämäntilanteissa voisi olla.


Tarkastuslistan saat tästä

Mobirise

KESÄTEATTERIPÄIVÄ 23.7.2023

Yhdistys järjestää kesäteatteri päivän Ränssin kievarissa 23.7.2023  Näytelmänä tänä vuonna on "Rovaniemen Markkinnoilla"

Esitys klo 15.00 ja ruokailu klo 17.00

Ilmoittautuminen 30.6.2023 mennessä
joni.jatkonen@outlook.com tai tekstiviestitsen nroon 040 831 6173
Ilmoita Nimi & Sukunimi ja mahd.ruoka-allergiat.

Hinnat

Jäsen 25€
Ei-jäsen 55€
lapsi jäsen 4-12v 10€
Ei-jäsen (lapset) 27,50€

Maksu 15.7.2023 mennessä yhdistyksen tilille FI11 52900 2400 840 02

Maksaessasi, kirjoita viestikenttään Nimi & Sukunimi ja Teatteri2023

Mainos

Mobirise

8.5.2023


 Rasvamaksaepidemia uhkaa suomalaisia – Maksaviikkoa vietetään 8.–12.5.


Rasvamaksa on uusi kansantauti. Sen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tärkeintä ovat elintavat. Munuais- ja maksaliito muistuttaa Maksaviikolla 8.–12.5., että rasvamaksa sairastavaa ei saisi syyllistää eikä jättää diagnoosin jälkeen yksin.

Lue lisää aiheesta

Mobirise

2.5.2023

Muista maksaa Maksaviikolla 8.–12.5.

Maksalla on yli 500 tehtävää. Ilman maksaa ihminen ei tule toimeen. Maksan hyvinvointia kannattaa miettiä edes kerran vuodessa Munuais- ja maksaliiton järjestämällä Maksaviikolla 8.–12.5. Helpointa maksasta on huolehtia terveillä elintavoilla.

Lisää maksaviikon tapahtumista ja aihesita voit lukea liiton sivuilta.

Mobirise

30.4.2023

Maksaviikon tapahtuma järjestetään Jyväskylässä Matarassa klo 17.00 alkaen.

Tervetuloa, ei ennakkoilmoittautumisia!

Tarjolla pikku purtavaa.

Mobirise

19.4.2023

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Jyväskylän Matarassa- kokoustila Talvikissa
2 krs. 28.4.2023 klo 16.00 alkaen. 
Käsitellään sääntömääräiset asiat!

Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa.

Tervetuloa!

Mobirise

1.4.2023

BINGOOOON!!! (YYB)

Ke.5.4 klo.17.15 alkaen pääset mukaan vain tulemalla paikalle!

Matarasalissa yhdistysten yhteinen bingoilta,hyvät palkinnot,mahan täytettä kera kahvien ja mikä parasta kaikki on
ILMAISTA!!!!

TULE MUKAAN 


Ei ilmottautumista.

Mobirise

12.3.2023

Uusi jäsenkirje on julkaistu ja se on luettavissa sivuiltamme
Mobirise


Maailman munuaispäivä 9.3.2023

Liiton uutiskirje Maailmanmunuaispäivästä

Elämää kotidialyysissä 7.3.

Tiistai 7.3. klo 18–19.30
Studiolähetys Helsingistä
Osallistumislinkki tulee tälle sivulle noin viikkoa ennen tapahtumaa.

18.00 Tilaisuuden avaus, Sari Högström
18.05 Dialyysihoitomuodon valinta ja kotidialyysin hyödyt, nefrologi Maija Eskola (HUS)
18.25 Elämää PD-hoidossa
18.30 Kotidialyysiä tekevän sosiaaliturva / sosiaalityöntekijä, VTM Tuula Saukkonen (HUS)
18.45 Elämää kotihemodialyysissä
18.50 Hyvää elämää kotidialyysissä / sairaanhoitaja, YAMK Kirsi Jaakonaho
19.05 Keskustelu, kysymyksiä ja vastauksia
Yleisöluento 9.3. Verenpaine ja munuaiset

Torstai 9.3.2023 klo 17–18.30.
Striimattava yleisöluento.

Kuopion kaupunginkirjasto, Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio
Osallistumislinkki nettilähetykseen tulee tälle sivulle noin viikkoa ennen tapahtumaa.

17.00 Tilaisuuden avaus, Maarit Heinimäki
17.05 Verenpaine ja munuaiset, sisätautien erikoislääkäri Teemu Trygg
17.40 Miten verenpainetautia voi ehkäistä ravitsemuksella, FT, laillistettu ravitsemusterapeutti Anne Antikainen (KYS)
18.10 Elämää munuaissairauden kanssa
18.15 Kysymyksiä ja vastauksia, yhteenveto

Mobirise

15.2.2023


Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2023


Järjestöjen sosiaaliturvaopas tarjoaa selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista!

Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata ihmisille riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Sosiaaliturva koostuu palveluista ja toimeentuloa turvaavista rahallisista etuuksista. Näiltä verkkosivuilta löydät yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista!

Oppaaseen voit tutustua osoitteessa

https://sosiaaliturvaopas.fi/

Mobirise

10.2.2023

Kuntokuu on taas täällä

Mikä on Kuntokuu?

Kuntokuu on helmi- ja syyskuussa järjestettävä omaehtoisen liikkumisen seuraamiseen painottuva harrasteliikuntakampanja, johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta.

Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle eli aktivoittaa liikkumaan ja liikunnan pariin. Liikkua voi yksin tai porukassa!

Paperisen kuntokuukortin voit tulostaa kuntokuun omilta sivuilta

Mobirise

4.12.2022

SCANDIC VAPAA-AJAN KYLPYLÄEDUT 2023 Keski-Suomen Munuais- ja
Maksayhdistys Ry
Scandic Aulanko, Scandic Eden Nokia ja Scandic Laajavuori tarjoavat Jyväskylän yhdistyksenne jäsenille vapaa-ajan kylpyläedun:

20% alennus kylpylöiden kertalipuista (aikuiset, lapset ja alennusryhmäläiset) kaikkina viikonpäivinä (pois lukien sesonkiajankohdat*)
etu on henkilökohtainen ja saatavilla kylpylän vastaanotossa henkilö- tai jäsenkorttia näyttämällä
etua voi hyödyntää itselleen ja yhdelle (1) samaan perheeseen kuuluvalle seuralaiselle
etua ei voi yhdistää muihin etuihin tai alennuksiin
*Sesonkiajankohdat: 25.12-6.1, vkot 8-9, pääsiäinen, heinäkuu ja vkot 42-43


Lisäedut Scandic Laajavuori
Kuntosali

¤ Sisältyy kylpylälipun hintaan
¤ Keilaus -20 % normaalihinnoista

Hieroja- kuntohoitaja Jari Pilkkakangas
¤ -10 % normaalihinnoista
Studio AK Laajavuori
¤ -10 % lisäpalveluista koodilla laajavuori10
¤ -10 % Studio Line-hiustuotteista koodilla laajavuori10

Website Design Program