Jäsenkirje

1/2023

TERVEHDYS SINULLE !

Lähestymme sinua vuoden ensimmäisen yhdistyskirjeen muodossa. Kevät alkaa vähitellen edetä ainakin lisääntyneen valoisuuden merkeissä ja vaikka pakkanen nytkin paukkuu –20 asteen tuntumissa niin eiköhän se ilmakin lämpene hiljalleen. Uusi vuosi on meneillään ja yhdistyksessä suunnittelemme monenmoista tapahtumaa ja toimintaa. Iloksemme olemme saaneet mukaamme uusia jäseniä niin aktiivisiksi yhdistysjäseniksemme kun rivijäseniksikin. Olemme kiitollisia kaikista joita asiamme kiinnostaa missä tahansa muodossa. Olemme jättäneet Sairaala Novaan kannanoton koskien Dialyysipotilaita ja heidän hoitoansa, sekä tilannetta Novan dialyysiyksikössä nykyisin. Tällä tavoin ajamme jäseniemme oikeuksia ja työskentelemme edunvalvonnallisesti äärettömän tärkeiden asioiden parissa. Toiveenamme ja tavoitteenamme on että saisimme aikaan tarvittavia parannuksia niissä asioissa joissa niitä tarvitaan. Kannanottomme on kokonaisuudessaan yhdistyksemme kotisivuilta. Potilaalle dialyysi on se paikka joka kuuluu tuossa vaiheessa arkeen ja jonka mukaan monen arki ja sen askareet muodostuvat,se sanelee elämisen ehdot vaihtelevasti aina kulloinkin potilaan oman tilanteen mukaan. Tällä hetkellä Munuais- ja maksaliitto työskentelee hyvin aktiivisesti mm. kotidialyysihoidon lisäämisen puolesta. Ja tämä onkin yksi asia jolla suuresti voi dialyysipotilas vaikuttaa oman arkensa sujuvuuteen. On kuitenkin muistettava että jokainen potilas on yksilöllinen ja jokaisen hoitomuoto tulisi valita potilaan oman tilanteen,tarpeet ja toiveet huomioiden.

Viimeisen kahden vuoden aikana olemme joutuneet yhdistyksessä miettimään uusia työskentely- ja toimintatapojamme ja toteuttaneet mm. etätyöskentely mahdollisuuden Teams.n kautta. Tämä sähköisten viestintävälineiden kautta kokoustaminen ja muukin asiointi onkin tullut jäädäkseen pysyväksi toimintamuodoksi. Näin yhdistys voi mahdollistaa mm. kokousosallistumisen kauempanakin asuvalle jäsenelleen ja toimijoille jolloin esim. pitkät välimatkat eivät enää ole este osallistumiselle. Yhdistys on osallistunut aktiivisesti sote uudistukseen ja seuraa aktiivisesti vuoden alussa aloittaneen hyvinvointialueen toimintaa ja pyrkii muistuttamaan oman jäsenkuntansa tarpeista ja oikeuksista kaikessa aluehallinnon toimissa. Eri kuntien vammaisneuvostoissa toimimme edelleen seuraten ja vaikuttaen . Hallituksen jäsenet toimivat aktiivisesti myös muma:n hallituksessa, sosiaali- ja edunvalvonta työryhmässä, sekä Paraolympiakomitean suunnittelutyöryhmässä. Unohtamatta milteinpä tärkeintä eli vertaistukea sen eri muodoissaan,pyrimme yhdistyksen oman vapaaehtoisen mahdollistamana järjestämään käynnit n.2 kertaa/kk sairaala Novan dialyysissä potilastapaamisissa. Tämä on muodostunut erittäin tärkeäksi ja tarpeelliseksi tavaksi saada keskustelu tai muuta tukea. Verkkovertaistuki on myös yksi tapa tukea ja siinäkin yhdistysaktiivimme ovat mukana. Tämä kaikki tehdään meidän jäsenien edunvalvonnan hyväksi. Olemme miettineet ja kartoittaneet tapoja ja toiveita jäsenistöltämme jotta järjestämämme toiminta olisi mielekästä. Ehdotuksia edelleen voi laittaa yhdistyksemme postiin kemusiry@outlook.com tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniimme, joiden yhteystiedot löytyvät tarkemmin jäsenkirjeemme alalaidasta. Kerro siis rohkeasti, mitä toivoisit omalta paikallisjärjestöltäsi. Pyrimme jatkamaan toimintaamme aktiivisena, että jokainen voi osallistua siihen oman kiinnostuksen mukaan.

Tulossa on mielenkiintoisia tapahtumia ja tilaisuuksia lähteä mukaan niin yhdistyksen kuin liitonkin järjestämiin tapahtumiin. Seuraa postiasi,yhdistyksen koti/facebook sivuja ja muuta tiedotustamme,ilmoittaudu mukaan ja lähde nauttimaan!

Me,yhdistyksessä odotamme innolla tulevaa ja tapaamistamme

Hyvää kevään jatkoa ja kesää odotellen

Tarja Al Hanan
KEMUSI:n puheenjohtaja

Mobirise

Tärkeä muistutus!!!

Koska toimimme yhdistyksenä vapaaehtoisten voimin, on jäsenmaksu tärkeä. Muistathan ilmoittaa meille ajankohtaiset yhteystiedot. Erityisesti sähköpostiosoitteesi/puhelinnumero! Näin voimme varmentaa, että saat kaiken postin yhdistykseltä. Jäseneksi on tervetullut jokainen toiminnasta kiinnostunut: munuais- ja maksasairauteen sairastunut, elinsiirtoa odottava tai sen saanut, heidän läheisensä, munuaisensa luovuttanut, hoitohenkilöstö ja kaikki muut halukkaat.

Sähköinen jäsenkortti

Olemme siirtyneet mobiilijäsenkorttiin. Mobiilikorttiin pääsee linkistä https://oma.muma.fi tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville oma.muma.fi (huom. älä laita eteen www) joko älypuhelimella tai tietokoneella. Kustannusteknisistä syistä laskun mukana ei tule enää paperista jäsenkorttia. Laskussa on ohje mobiilijäsenkortin käyttöön ottamisesta. Mobiilijäsenkortin käyttöönotto edellyttää, että jäsenellä on rekisterissä on toimiva sähköpostiosoite. Mikäli näin ei ole, jäseniä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa joko liiton jäsenpalveluun jasenpalvelut@muma.fi tai suoraan omaan yhdistykseen kemusiry@outlook.com Mikäli jäsen edelleen haluaa tulostetun paperisen jäsenkortin, pyydetään häntä olemaan yhteydessä liiton jäsenpalveluun. Pelkän jäsennumeron takia jäsenkortti ei kuitenkaan ole välttämätön, jäsennumero löytyy myös laskusta.

Liiton jäsenenä saat lukuisia alennuksia ja etuja, lisää jäseneduista saat tietoa

https://www.muma.fi/tule_mukaan/liity_jaseneksi/jasenedut

TAPAHTUU

Yhdistyksessä

Yhdistysten yhteinen bingoilta:5.4.2023 Yhdistysten yhteinen bingoilta klo 17.00 Matarasalissa. Kaikki ovat tervetulleita,

tapahtuma on maksuton.

Vuosikokous 27.4.2023

Vuosikokous alkaen klo 16 alkaen kokoustila Talvikki Matarssa käsitellään

sääntömääräiset asiat. Kaikki ovat tervetulleita vuosikokoukseen, kahvitarjoilu.

Uusien jäsenten ilta

Aika: 07.05.2023 klo.17.00

Uusien jäsentenilta klo 16.00 -18.00 (paikka tarkentuu myöhemmin) 

Uudet jäsenet saavat kutsun myöhemmin.

Maksaviikko toukokuussa

10.5.2023 Maksaviikon tapahtuma järjestetään Jyväskylän pääkirjastossa Minnansalissa klo 16.00 –

19.00 tapahtumassa esitetään Kaj Kunnaksen paneelikeskustelu aiheesta ”Miten maksa voi?”

Tervetuloa, ei ennakko ilmoittautumisia. Tarjolla pikku purtavaa.

Uusien vertaistukijoiden koulutus ja vapaaehtoistoimijoiden päivät

27.5 – 28.5 Uusien vertaistukijoiden koulutus ja vapaaehtoistoimijoiden päivät Härmän kylpylässä,

ilmoittaudu mukaan. Katso lisää munuais- ja maksaliiton sivuilta www.muma.fi

Hae mukaan liiton järjestämille kursseille!

www.muma.fi/kurssitoiminta

Uusi kurssijulkaisu on julkaistu

Oletko juuri saanut maksasairausdiagnoosin?

 Liitto tarjoaa kaksi vertaistukitapahtumaasairastuneille: 21.3. ja 10.10. klo 18-19.30. Tapaamiseen ilmoittaudutaan erikseen, jotta paikalla on kulloinkin vertaistukijoita samojen diagnoosiryhmien sisällä.

Linjoilla liitosta ovat myös Hanna Eloranta ja Tarja Teitto-Tuckett.

Tarkemmat teidot löydät täältä

Valtakunnallinen yhteinen hyvinvointipäivä Ikaalisissa syyskuussa

Tänä vuonna liiton teemana on hyvinvointia vapaaehtoisuudesta. Teeman innoittamana liitto järjestää aiemmin jo perinteeksi muodostuneen koko järjestön yhteisen hyvinvointipäivän 9.9.2023 Ikaalisten kylpylässä.

Nyt kannattaa jo laittaa päivä kalenteriin ja suunnitella vaikka oman yhdistyksen syysretkeä Pirkanmaalle. Munuais- ja maksaliitto tarjoaa päivän ohjelman ja tarjoilut. Matkat ja mahdolliset yöpymiset kustantaa jokainen osallistuja itse tai yhdessä oman jäsenyhdistyksen kanssa.

Liiton eduskuntavalliteemat 2023

Liitto on julkaissut eduskuntavaaliteemat. Niissä kiinnitetään huomiota munuais- ja maksasairauksien hoitoon, elintapasairauksiin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Lisäksi liitto vaatii muun muassa vuosiomavastuiden yhdistämistä yhdeksi maksukatoksi ja että kotidialyysihoitoa tekevien maksurasitusta on pienennettävä.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2.4.2023 ja ennakkoäänestys on kotimaassa 22,-28.3.2023

Vertaistuki Toivo-sovellus

Mobirise

”Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi
käyttää myös anonyymisti. Sovelluksen
vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen
tai vammaan, vaan tukea voi hakea
erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksen
vertaistukijat ovat luotettavia,
koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon
myös sen jälkeen, kun lopettavat
vertaistukijoina. Palvelu perustuu
kahdenkeskiseen vertaistukeen.”

Joni ja Heidi löytyvät Toivo-sovelluksen kautta mikäli haluat heiltä kysyä jotain tai muuten vain haluat keskustella askarruttavista asioista.

Lopuksi

ME OLEMME YHTÄ; KEMUSI ry.

Otamme aina mielellään mukaan uusia toimijoita ja oman mieleisensä tavan voi jokainen itse päättää. Yhdistyksessä on monenlaista tehtävää ja toimea ompelija, kutoja, leipoja, myyjä messuilla/kirppareilla, aktiivinen hallitustoimija, lipaskerääjä, innokas munuais- maksatietouden jakaja, vertaistuen tarjoaja jne. Odotamme sinua toimintaan mukaan! Sinun ei tarvitse olla seppä syntyessäsi eli kaikkeen saat apua, tukea ja neuvoja meiltä muilta aktiiveilta. Nyt on paikka vaikuttaa, tule mukaan! Otamme mielellämme vastaan tietoa tulossa olevista tapahtumista ja kirpputoripaikoista/ajankohdista jotta voimme laajentaa toimintaamme ja varainkeruutamme yhdistykselle. Laita siis sähköpostia kemusiry@outlook.com


Munuais- ja maksaliiton henkilökunta on aina valmis auttamaan tarvittaessa erilaisissa tilanteissa.

Tärkeitä osoitteita: 

Yhdistyksen kotisivuilta pääset suoraan myös omille Facebook-sivuillemme https://www.facebook.com/KEMUSIry/

Hallituksen yhteystiedot löytyvät täältä

Created with ‌

Landing Page Creator